About the Bees haalt de krant

Kmo-leider heeft geen tijd voor verhalen of blogs

About the Bees

Hasselt – In het gewone leven zijn ze partners. Sinds begin dit jaar ook in het zakenleven. Katharina Ruymen (49) en Peter Monbailleu (51) horen zodoende ook bij de Jonge Wolven. Met About the Bees, gevestigd in Hasselt, willen ze websites van kmo’s met verhalen verrijken. Content management, heet dat.

Katharina Ruymen verzorgde in een vorig leven nog de filmrubriek voor Deze Week in Brussel, stortte zich daarna op de boekenwereld als bibliothecaris en leefde als expat in steden als Kiev en Lagos. Haar partner Peter Monbailleu van zijn kant is passioneel bezig met content management. Hij creĆ«ert online marketingcampagnes voor het entertainment-huis MB Productions, en werkt daar voor grote evenementen zoals Cirque du Soleil, 2Cellos, Hans Zimmer Live on Tour en Riverdance. “Wij vullen mekaar perfect aan”, zegt Ruymen.

Verhalen

Sinds begin dit jaar hebben ze samen About the Bees gelanceerd. “We mikken vooral op kmo-leiders die meestal geen tijd hebben om zich bezig te houden met verhalen of blogs”, zegt Ruymen. “Meestal schrijft de marketingmanager trots een bericht over de nieuwe website van het bedrijf, en daar stopt het dan.”
About the Bees verbindt er zich toe om de website van de kmo levendig te houden met verhalen uit eigen huis. “Dat betekent dat we sterk investeren in aanwezigheid in het bedrijf en op de bedrijfsvloer, om daar verhalen te noteren die de klanten kunnen boeien en binden”, legt Ruymen uit.
Het zakenkoppel beseft wel dat dit een verhaal op lange termijn is. “Verwacht geen tsunami aan e-mails na het posten van het eerste bericht. Regelmatig berichten is essentieel”, zeggen de twee.

(dc in Het Belang van Limburg, 28 maart 2017)

hbvl - dc

More articles

Met zijn allen naar het clubhuis

Volle Maan

Shakalaka! en About the Bees distribueren content met StoryChief

Virtual life